A Dance Action TSE 2013 októberében alakult a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárban.

 

Kollarics-Kalocsa Ágnes vagyok,a csoport megszervezője, vezetője,koreográfusa.18 éve foglalkozom tánccal,a mozgásművészet különböző formáival,emellett folyamatosan képzem magam.Többszörös magyar-Európa-és világbajnokként 2013-ban éreztem úgy,hogy a felhalmozott tudást,szakértelmet, a tánc iránti elkötelezettségemet,szeretetemet érdemes lenne továbbadni a gyerekeknek,fiataloknak.

 

A csoport ma már 62 főt számlál,legfiatalabb tagjai 4-5 évesek.A gyerekeket 4 korosztályra osztottam.Ovisok(mini I.csoport),Elsősök(mini II. csoport),Gyerek csoport és a Juniorok.Az első év csapatépítés,az alapozó munka időszaka volt.Meg kellett ismernem a gyerekeket,képességeiket,mentális és fizikai állóképességük határait.Számos rendezvényen léptünk fel a környező városokban,falvakban és a Balaton-parton egyaránt.

 

Az első igazi megmérettetésünkre 2014 júliusában került sor.A Balatonfüredi Nemzetközi Összművészeti Fesztiválon 5 koreográfiával vettünk részt,a 40 csapatos mezőnyben mindegyik produkciónk az aranynál magasabb,Grand Prix fokozatot kapott a héttagú,különböző országokból érkezett szakmai zsűritől.

 

2015 február végén  Siófokon szerepelt a csoport a European Show Dance Union(ESDU)nemzetközi táncszövetség magyarországi selejtezőjén.A produkciókat nemzetközi zsűri értékelte.45 fővel és nyolc koreográfiával álltunk színpadra.5 arany, 2 ezüst és 1 bronz éremmel lettünk gazdagabbak.A gyerekek mind a 8 koreográfiával kvalifikálták magukat az idei Európa -és világbajnokságra,amelyet májusban rendeznek meg Horvátországban.